Avainmedian kontaktien kautta ripeästi apua maanjäristyksen uhreille.

Rukoushaaste Turkin ja Syyrian tilanteen puolesta

Jaa somessa

7.2.2023

Avainmedia kutsuu suomalaisia kristittyjä rukoilemaan Turkin ja Syyrian apua tarvitsevien puolesta.

Avainmedian kumppanijärjestöt ovat jo matkalla toimittamaan apua maanjäristyksen uhreille.

Avun tarve on valtava. Voit lahjoittaa Avainmedian hätäapukassaan, josta apu toimitetaan ensi tilassa eteenpäin. Lahjoitustiedot alla.

Avainmedian tukemat seurakunnat Gaziantepissa Turkissa ja Antiokiassa Syyriassa joutuivat maanjäristyksen keskelle aikaisin maanantaiaamuna 6.2. Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,8 ja se rikkoi ja romahdutti tuhansia rakennuksia niin Turkissa kuin Syyriassa.

– Pitkin päivää oli vielä 30 jälkijäristystä, joista suurin 7,5 Richterin asteikolla, kertoo turkinkielisen Kanal Hayatin johtaja. Uhriluku kasvaa koko ajan. Kymmeniätuhansia on loukkaantunut.

– Syyrian puolelta tulevat tiedot ovat epätarkempia ja sieltä tulee tietoa hitaammin, koska siellä ei ole kehittynyttä organisaatiota, kertoo Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja Aaron Ibrahim. Kansainvälisen verkoston kautta lähetettiin Syyriaan heti pika-apua, jolla on hankittu avustustarvikkeita.

– Turkissa  Avainmedian tukemista pakolaisseurakunnista kaksi sijaitsee pahimmalla tuhoalueella. Siitä huolimatta seurakunnat, niiden pastorit ja työntekijät lähtivät välittömästi hankkimaan ja jakamaan avustustarvikkeita kuten vettä, leipää ja huopia.

– On koskettavaa, että hyljeksityt ja yhteiskunnan tuen ulkopuolelle jääneet ex-muslimeista koostuvat pakolaisseurakunnat ovat heti valmiita auttamaan hädän keskellä, vaikka heillä itselläänkin elämä on todella vaikeaa, Aaron Ibrahim kertoo.

’Joulu sotalapsille’ -seurakuntien pastorit turvassa

– Olemme saaneet jo tiedon, että tukemamme kumppaniseurakunnat sekä Gaziantepissa että Antiokiassa ovat kärsineet.

Antiokian seurakunnan rukoushuone on romahtanut ja Gaziantepin seurakunnan pastorin koti on asuinkelvoton. Hänen perheensä nukkui viime yön autossa, kertoo Aaron Ibrahim.

Avainmedian tukemat seurakunnat ovat samoja, joihin viime vuoden lopulla vietiin suomalaisten joululahjoja ”Joulu sotalapsille” -kampanjan aikana. Seurakunnat koostuvat kokonaan ex-muslimeista. Molemmissa seurakunnissa on noin 200 jäsentä. Vielä ei ole tietoa henkilövahingoista.

Mukaan rukouskampanjaan

Avainmedia tahtoo haastaa suomalaisia kristittyjä mukaan rukouskampanjaan Turkin ja Syyrian apua tarvitsevien puolesta.

– Olemme jo saaneet Brasilian kristityiltä lupauksen olla jatkuvassa rukouksessa 12 tunnin ajan, kertoo Ibrahim.

Voit lahjoittaa Avainmedian hätäapukassaan:

Saaja: Avainmedia Lähetysjärjestö ry

Danske Bank: FI56 8000 1800 1807 55

Viite: 83001

MobilePay 90555

Antamasi lahjoitus toimitetaan perille paikalliskontaktiemme kautta.
Kiitos avustasi hädän hetkellä!

Tue kohdetta – lahjoita