Suurin osa kanavan esiintyjistä ja työntekijöistä on uskoon tulleita muslimeja.

Al Hayatin kautta evankeliumia ympäri vuorokauden

Jaa somessa

15.2.2023

– Al Hayatin ensimmäisten kuukausien menestys 20 vuotta sitten auttoi meitä paljon. Ensimmäiset ohjelmamme olivat islamin epäkohtia esille tuovia ja herättivät laajaa huomiota, muistelee Aaron Ibrahim, Al Hayatin johtaja, kanavan alkuvaiheita.

Ensimmäistä kertaa 1400 vuoteen tuotiin laajan yleisön tietoon koraanin virheitä ja islamin opin todellisia perusteita, ja se vaikutti koko arabimaailmaan.

– Säännöllisten tv-lähetysten alettua Al Hayat -kanavan ohjelmat koostuivat silti pääasiassa muiden tahojen tv-sarjoista, jotka oli jo näytetty jollakin muulla arabiankielisellä kristillisellä kanavalla.

– Tarjontaa oli hyvin vähän. Mutta kun tieto Al Hayatin suosiosta alkoi levitä laajalti, uusia ohjelmia tarjottiinkin ensimmäiseksi Al Hayat -kanavalle sen sijaan, että eri tahot olisivat antaneet ohjelmiaan vasta toissijaisesti Al Hayatille.

Verrattuna muihin kristillisiin arabikanaviin Al Hayat poikkesi siinäkin, että kanavalla esiintyi uskoon tulleita muslimeja. Edelleenkin myös suurin osa sen työntekijöistä ja ohjelmatuottajista on ex-muslimeja.

Viikossa on 168 tuntia, ja jotta Al Hayat sai katettua kaikki lähetystunnit, oli aloitettava laajempi ohjelmatuotanto.

– Aloimme itse tuottaa lisää ohjelmia, Ibrahim kertoo. Tuotantoon tuli raamatunopetussarjoja, apologeettisia ohjelmia, ylistys- ja musiikkiohjelmia sekä mm. Seurakunta kodissani -sarja, jossa opetamme uskoon tulleille, kuinka perustetaan kotiseurakuntia.

Suorat lähetykset alkoivat

Seuraava iso askel oli suorien lähetyksien aloittaminen vuonna 2006. Aaron Ibrahim kertoo:

– Ensimmäiseen suoraan lähetykseen, johon katsojilla oli mahdollisuus soittaa, tuli niin paljon soittoja, että koko puhelinsysteemi kaatui.

Edelleenkin suorissa ohjelmissa katsojat pyytävät Raamattuja, neuvoja ongelmiinsa sekä kyselevät islamin ja kristinuskon perusteista. Jokaisessa suorassa lähetyksessä rukoillaan niiden soittajien puolesta, jotka haluavat lähteä seuraamaan Jeesusta. Miljoonat arabiankieliset katsojat näkevät suorana lähetyksenä, kuinka tulla uskoon.

Al Hayatin ohjelmat kiinnostivat niin paljon, että katsojapalautteita ja yhteydenottoja alkoi vyöryä.

Piti saada käyntiin hyvin organisoitu jälkihoitotyö ja verkostoituminen erityisesti kohdemaiden paikalliskontaktien ja -seurakuntien kanssa.

– Vuonna 2004 saimme neljännesmiljoona palautetta. Vuoteen 2006 mennessä palautteita oli tullut jo lähes miljoona!

Nykyään Al Hayat kumppaneineen tuottaa 71 tv-sarjaa viikoittain. Osa toistuu muutaman kerran viikossa, osa pari kertaa. Näin Al Hayat pystyy lähettämään ohjelmia 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden.

Kuva: Jokapäiväinen leipämme -sarjaa tehtiin lähes 500 jaksoa. Ohjelmissa Dr. Adel Nosshy (vas.) ja evankelista-muusikko Maher Fayez opastavat katsojia säännölliseen Raamatun tutkimiseen ja rukouselämään uskovan hengellisen kasvun vahvistamiseksi.

Tue kohdetta – lahjoita