Pelkästään v. 2022 Al Hayatille lähetettiin yli 87 miljoonaa katsojareaktiota

Al Hayat rikkoo jatkuvasti palaute-ennätyksiä 

Jaa somessa

Katsojapalautteiden määrä on noussut vuosi vuodelta raketinomaisesti sitä mukaa kun Al Hayat -kanava on tullut entistä tunnetummaksi arabimaailmassa.

Kun lasketaan yhteen kirjeet, puhelut, tekstiviestit, sähköpostit, videolataukset, sosiaalisen median ja YouTuben kautta saadut reaktiot ja kommentit, on 20 vuoden aikana saatu yli 542 miljoonaa katsojareaktiota ja -palautetta!

”Sosiaalinen media on Jumalan lahja”

Arabiankielinen väestö on sosiaalisen median käyttäjänä tilastojen kärjessä maailmassa. 

– Jeesus kehotti menemään kaikkeen maailmaan, joten mekin olemme menneet sinne, missä arabit ja muslimit tavoittaa, kertoo Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahim

Sosiaalinen media tarjoaa uskomattoman mahdollisuuden levittää evankeliumia. Kansainväliset lähetysjärjestöt kutsuvat somea ”Jumalan lahjaksi, jonka kautta voi viedä sanomaa Jeesuksesta yksilöille ja massoille”. Some on nykyään myös yhteydenpidossa ja jälkihoidossa ykkössijalla. 

Sosiaalisen median voima alkoi näkyä arabikevään aikana. Arabikevät alkoi ja sitä ylläpidettiin sosiaalisen median keinoin. 

– Omassa työssämmekin olemme nähneet, että usein merkittäviä hengellisiä voittoja kentällä edeltää jokin piikki sosiaalisen median keskustelukanavilla, Ibrahim toteaa.

Some on tuonut entistä enemmän muslimeille myös sananvapautta ja se helpottaa kontaktien pitoa. Al Hayat valjasti heti Facebookin ja Twitterin työkaluikseen. Se kasvatti palautemääriäkin huimasti. 

– Viime vuonna saimme katsojareaktioita yli 87 miljoonaa, josta kymmenisen prosenttia vaati vastaamista ja yhteydenottoa. Tämä tietää valtavaa työmäärää. 

– Emme jätä katsojiamme oman onnensa nojaan, vaan pyrimme niin hyvin kuin mahdollista pitämään huolta uskoon tulleiden hengellisestä kasvusta tarjoamalla materiaalia ja ohjaamalla heidät paikallisseurakuntiin. Yli 35 vuoden aikana luomamme seurakunta- ja paikallisverkosto on edellytys tehokkaalle tv-työlle muslimimaissa. 

Ex-muslimit tarvitsevat erityisen paljon tukea, koska usein he menettävät lähes kaiken uskoon tultuaan ja joutuvat perheensä ja yhteiskunnan hylkäämiksi.

Tv-ohjelmissa mainostetaan kotisivuja, joista katsoja saa monipuolista jälkihoitomateriaalia. Sähköisesti materiaalia voidaan lähettää sekunneissa, ja teknisiä apuvälineitä kehitetään jatkuvasti lisää. 

Työmäärä ja turvallisuus huolenaiheina

Jälkihoitotyö on suuri ilonaihe, mutta sen toteuttaminen ei ole helppoa.

– Työntekijämme ovat vuosikausia olleet ylitaakoitettuja työmäärän takia. Heitä tarvitaan lisää, mutta se edellyttää enemmän taloudellisia resursseja. Esirukouksien merkitystä jälkihoidossa ei voi liiaksi korostaa. Työssä tarvitaan kestävyyttä, viisautta ja varjelusta. 

– Toisinaan turvallisuus on uhattuna kuten tällä hetkellä erään Lähi-idässä asuvan tiimiläisemme kohdalla on tapahtunut. Suku on alkanut uhkailla työntekijäämme ja hänen perhettään. Tilanne on kriittinen. Muista rukouksin, että saisimme järjestettyä heille turvallisen asuinpaikan! 

– Aiemmin olemme kertoneet Egyptin toimistomme suuresta työmäärästä. Olemme kiitollisia lahjoituksista, joiden avulla palkkasimme kaksi uutta työntekijää. Se helpotti hetkeksi, nyt lisämiehitystä tarvitaan jälleen. 

– Kaksi vuotta sitten yksi Egyptin toimistomme työntekijöistä pidätettiin eikä oikeudenkäyntiä ole vieläkään järjestetty tai edes syytetty luettu, huokaa Aaron Ibrahim surullisena. – Olemme koko tämän ajan avustaneet hänen vaimoaan ja lapsiaan viidelläsadalla eurolla kuukaudessa perheenisän viruessa vankilassa. 

Tue kohdetta – lahjoita