Noin viisi prosenttia autetuista palaa keskustelemaan hengellisistä asioista.

Seurakuntien avustustyö avaa ihmisten sydämiä Turkissa ja Syyriassa

Jaa somessa

Avainmedian arabiosasto ja Al Hayat aloittivat jo heti maanjäristyksiä seuraavana päivänä uhrien auttamisen Turkissa ja Syyriassa turkin- ja arabiankielisten seurakuntien kautta. Avainmedian tukemat seurakunnat Turkissa koostuvat pääasiassa uskoon tulleista muslimipakolaisista, jotka normaaliaikoinakin jäävät kaikkea tukea ja apua vaille. Siitä huolimatta he olivat heti valmiina auttamaan hädänalaisia lähimmäisiään.

– Tähän mennessä olemme lähettäneet paikallisille kontakteille hätäapukeräyksemme kautta saatuja varoja 60 000 euroa, joilla hankittiin ensi hätään huopia, ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita ja vaatteita, kertoo Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja Aaron Ibrahim.

– Lisäksi autoimme syyrialaiskontaktiemme kautta Syyrian maanjäristysalueen ihmisiä sveitsiläiseltä yhteistyökumppaniltamme saaduilla 250 000 eurolla.

Maaliskuusta lähtien viisi työntekijäämme on ollut Turkissa ja Syyriassa kartoittamassa avun perille menoa ja uusia avustustarpeita.

– Täällä on todella paha, mädäntyneiden ruumiiden haju, ihmisillä ei ole suihkuja eikä mahdollisuutta pestä vaatteita, kuvailee olosuhteita pastori Mohamed Turkista.

Nyt on etenkin ruoasta ja vaatteista pula. Yhden viikon ruoka-avustus perheelle maksaa 16 euroa.

Antakyassa (ent. Antiokia) ja Gaziantepissa on suuri tarve vaatteista ja varsinkin alusvaatteista sekä peseytymisvälineistä. Näillä alueilla on ollut ankaria rankkasateita ja kaikkialla on märkää.

–  Yhden vaatepaketin hinta on 10 euroa. Tavoite on jakaa vaatteita 8 000 ihmiselle, Ibrahim sanoo.

Myös hengellistä apua haetaan

Avainmedian kontaktiseurakuntien tekemä avustustyö on vaikuttanut ihmisten sydämiin. He ovat ihmetelleet uskovien rakkautta ja huolenpitoa vaikeissakin olosuhteissa. ”He ovat jotenkin erilaisia”, on maanjäristyksen uhrien kuultu sanovan kristityistä.

Noin viisi prosenttia autetuista tulee takaisin keskustelemaan hengellisistä asioista ja Raamattuja pyydetään. Kaiken kurjuuden keskellä on koettu ilon hetkiä, kun ihmisiä on tullut uskoon. Nyt on mahdollisuus julistaa sekä osoittaa Kristuksen rakkautta käytännössä Turkissa ja Syyriassa.

Lahjoita Avainmedian hätäapukassaan, josta apu toimitetaan luotettavasti perille Avainmedian paikalliskontaktien kautta. MobilePay-numero on 90555. Pankkisiirron viitenumero on 1 83008.

Tue kohdetta – lahjoita