Sudanin valtataistelu vaikuttanut myös Avainmedian tukemiin paikallisseurakuntiin.

Taistelun ääniä ja sanomia sodista

Jaa somessa

Ikään kuin emme olisi jo saaneet tarpeeksi Ukrainassa käytävästä sodasta, meidät saavutti 15.4. tieto toisesta konfliktista, väkivaltaisesta valtataistelusta Sudanissa. 

Hyvin nopeasti väkivalta kiihtyi ja kuultiin siviilikuolonuhreista. Saimme 24.4. Avainmedialle raportin Sudanista pastori Mohamedilta, että yhteensä kolme pastoria oli kuollut sotilasjoukkojen ristitulessa. Yksi heistä oli pastori, jonka tunsimme ja jota olimme tukeneet aiemmin taloudellisesti.

Darfurissa Avainmedian tukeman työn kautta ex-muslimien määrä on kasvanut viime aikoina voimakkaasti ollen aluksi vain muutamia kymmeniä, mutta nyt yli tuhat. 

Aivan viime kuukausiin saakka maan pienet seurakunnat ovat voineet pitää kokouksia ja kastekouluja sekä kastaa uusia jäseniä. Pastorit, jotka toimivat Sudanissa ja istuttavat seurakuntia, joutuvat jo lähtökohtaisesti vainotuiksi ja heihin kohdistuu painetta ja uhkailuja. Nyt leimahtanut sota on lisäksi jättänyt näiden seurakuntien keskelle kymmeniä haavoittuneita, leskiä ja orpoja, joilla ei ole edes ruokaa.

Teimme Avainmedialla päätöksen 26.4.2023, että lähetämme välitöntä tukea tälle avun tarpeessa olevalle joukolle Etelä-Sudanin kautta, mistä on mahdollisuus toimittaa vettä ja elintarvike- ja lääkeapua. Saimme myös kumppanijärjestömme sekä Saksasta että Yhdysvalloista mukaan avustushankkeeseen.

Olemme varmoja siitä, että apu menee tarpeeseen ja sen avulla saadaan säästettyä useita ihmisiä nääntymiseltä.

Avainmedia tahtoo kulkea niiden rinnalla, joita olemme muutoinkin tukeneet seurakuntien istuttamis- ja jälkihoitotyössä. 

Pastori Mohamed kirjoittaa: ”Vetoamme kaikkiin kristittyihin eri maissa ja kirkoissa, jotta he seisoisivat Sudanin kristittyjen veljiensä ja sisartensa rinnalla, jotka käyvät läpi armottomia tilanteita pyrkiessään selviytymään tässä konfliktissa. Olemme hyvin kiitollisia siitä, että reagoitte välittömästi tämänhetkiseen tilanteeseen rakkaassa maassamme Sudanissa.”

Teksti Eero Antturi

Tue kohdetta – lahjoita