Kristittyjen apu kriisialueilla on avannut sydämiä evankeliumille.

Kristus-valo loistaa maanjäristysalueilla

Jaa somessa

Turkin maanjäristystä pidetään yhtenä aikakautemme tuhoisimmista luonnonkatastrofeista. Englannin kokoisella alueella satojatuhansia rakennuksia sortui. Kymmeniätuhansia ihmisiä kuoli. Auttamis- ja jälleenrakennustyö tulee jatkumaan pitkään.

Avainmedian tukema turkkilaispastori Ali, joka on myös Turkin protestanttisten seurakuntien liiton puheenjohtaja, kuvailee tilannetta:

– Aineellisten tuhojen lisäksi maanjäristyksellä on psykologisia, sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia seurauksia. Kansakuntana emme ehkä toivu tapahtumasta vuosikausiin. Ihmiset ovat menettäneet läheistensä lisäksi kotinsa, työnsä ja kaiken omistamansa. Useimpien on aloitettava elämä ihan alusta. 

Hallitus ja järjestöt auttavat eri kaupungeissa tuhojen raivaamisessa. Teltta- ja konttikaupunkeja on pystytetty moniin paikkoihin. 

Pastori Ali kertoo: 

– Suurin tarve on nyt suojista, koska ihmiset tarvitsevat pikaisesti kattoa päänsä päälle. Toimivin tapa tällä hetkellä on konttityyppiset suojat. Ne ovat kalliimpia kuin teltat, mutta asuttavampia tulevan vuoden aikana. Seurakunnat ovat pystyttäneet muutamia telttakyliä. 

– Luotamme, että saamme varoja voidaksemme järjestää konttitaloja, pastori Ali uskoo.

Seurakuntien apu herättänyt huomiota

Kaikesta kärsimyksestä huolimatta maanjäristyksillä on ainakin yksi positiivinen seuraus pastori Alin mukaan: 

– Turkin seurakunta on nyt näkyvämpi. Ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki seurakunnat ovat olleet hyvin aktiivisia auttamistyössä osoittaen solidaarisuutta ja huomiota kaikille kärsiville. Veljet ja sisaret jatkavat työtä yötä päivää epäitsekkäästi ja työhön sitoutuneina. Tämä on herättänyt huomiota ja kunnioitusta kaikilla tahoilla. 

– Olemme saaneet paljon palautteita turkkilaisilta, että seurakunnat ovat palvelleet usein tehokkaammin kuin monet järjestöt ja organisaatiot. Seurakuntien työ on saanut suurta arvostusta kansalaisilta ja viranomaisilta. Seurakunnat jakavat edelleen ruokaa ja hygieniatarvikkeita sekä auttavat vedenjakelussa, terveyspalveluissa, käymälöiden ja pesuloiden järjestämisessä. 

– Kristittyjen toiminta on ollut suuri todistus Kristuksen rakkaudesta. Uskovien rakentavan, positiivisen ja tasapuolisen asenteen kautta Kristus-valo on loistanut upeasti, pastori Ali kiittelee. 

– Myös maailmanlaajuinen seurakunta on auttanut meitä. Seurakunnat eri puolilta maailmaa ovat alusta lähtien auttaneet resurssiensa mukaan. Ilman muualta tullutta uskovien apua emme olisi kyenneet olemaan niin tehokkaita avustustyössä. Rukoukset ja taloudellinen tuki ovat erittäin tärkeitä jatkossakin. Kiitos teille!

– Uskomme, että Turkin seurakunta voi näiden tapahtumien kautta juurtua, kasvaa ja kantaa yhä enemmän hyvää hedelmää. Tarvitsemme esirukoustukea, kuinka edetä tästä eteenpäin nyt ja tulevaisuudessa ja että käyttäisimme olemassa olevia resursseja parhaalla mahdollisella tavalla. Rukoilkaa, että Pyhä Henki johtaa meitä eteenpäin! pyytää pastori Ali. 

Tue kohdetta – lahjoita