Sanoma omalla kielellä ja murteella sulattaa sydämet.

Sanomaa muslimimaailmaan tauotta

Jaa somessa

Arabiankielisen Al Hayat -kanavan näky on alusta lähtien ollut se, että muslimitaustaiset uskovat tuottavat muslimiyleisölle ohjelmia, joissa ex-muslimit kertovat, miten he tulivat tuntemaan Jeesuksen ja kuinka heille selvisi islamin valheet. 

Al Hayatilla on ohjelmia ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä, 168 tuntia viikossa. Ohjelmia voi katsoa suosituimman satelliittikanavan, Nilesatin, kautta Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Persianlahden maissa ja Euroopassa sekä ympäri maailman internetin, sosiaalisen median ja älypuhelinsovellusten kautta. 

Al Hayatilla näkyy yli 70 eri tv-sarjaa viikossa. Niistä puolet on omaa tuotantoa ja puolet yhteistyökumppanien tuottamia. Osa tv-tuotannosta ja editoinneista tehdään Al Hayatin Yhdysvaltojen tuotantoyksiköissä tai kumppaneiden studioilla eri puolilla maailmaa ja osa Keravan studiolla. 

Monipuolista ohjelmaa eri kohderyhmille

Ohjelmatarjontaa on Raamatun opetusohjelmista islamin oppeja kriittisesti tarkasteleviin tv-sarjoihin sekä lasten ohjelmia ja musiikkiohjelmia. Esimerkiksi Ashraf käy systemaattisesti läpi Raamatun kirjoja. Bassemopettaa kristillisestä apologetiikasta. Sudanilaistaustainen, tunnustettu kristinuskon ja islamin asiantuntija, Wahid, selvittää ohjelmissaan kristillisen opin perustat ja oikoo muslimien väärinkäsityksiä kristinuskosta. Islamin asiantuntijat kuten Malek MeselmaniMohamed ja Hamad Abdel-Samad paljastavat islamin todelliset opit ja virheet faktoihin ja historiallisiin lähteisiin perustuen. 

Suorat lähetykset katsojien suosikkiohjelmia

Kuutena päivänä viikossa Al Hayatilla on suora lähetys, joihin katsojat voivat soittaa ja esittää kommenttejaan tai kysymyksiä. Usein puhelinlinjat menevät tukkoon, mutta katsojat voivat aina jättää viestejä ja puhelinpäivystäjä-sielunhoitajat soittavat heille myöhemmin ja pitävät jatkossakin yhteyttä. Usein puhelinpäivystäjä saa rukoilla syntisen rukouksen kontaktien kanssa. Työ on vaativaa, mutta erittäin mielenkiintoista.

Suosituimpia suoria lähetyksiä on viikoittainen Musliminainen-ohjelma, jota juontaa egyptiläis- ja muslimitaustainen Amani. Hän on kokenut islamin naisille aiheuttaman alistamisen ja sorron sekä niistä koituneet vaikeudet tunne-elämässä ja ihmissuhteissa. Suorissa lähetyksissään Amani ei kaihda vaikeitakaan aiheita kuten lapsiavioliittoja, raiskauksia ja perheväkivaltaa muslimimaissa. 

Amanin suorassa lähetyksessä on ex-musliminaisten todistuksia, rukousta ja Raamatun opetusta. Amani kertoo musliminaisille evankeliumin sekä totuuden islamista ja saa paljon yhteydenottoja ja palautteita. Palautteet osoittavat, että tavoittamalla vaimot ja äidit usein koko perhe tulee uskoon. Musliminaiset ovat alistettuja, mutta eivät heikkoja. Kun musliminainen ottaa vastaan Jeesuksen, hänestä tulee usein rohkea Kristuksen opetuslapsi.

Sanoma omalla kielellä sulattaa sydämet

Eri arabimaiden katsojien sydämet avautuvat, kun he kuulevat Raamatun lukua, todistuksia ja hengellisiä lauluja omalla arabian kielen murteellaan. Al Hayatilla on ohjelmia Saudi-Arabian, Kuwaitin, Libyan, Irakin, Jemenin, Marokon ja Sudanin murteilla. 

”Tervehdys, tri Khaled (Saudi-Arabian murteella tehdyn sarjan juontaja)! Olen muslimiperheestä. Haluan sanoa sinulle: Kiitos, kiitos, kiitos, että johdatit minut tuntemaan Jeesuksen!” – Diwan

”Olen tullut johtopäätökseen, että islam ei voi mitenkään olla Jumalasta eikä Muhammad olla hänen profeettansa. Kiitän Al Hayat -kanavaa, että sen ohjelmat selvittivät tämän. Olen varma, että asia selviää myös monelle muulle!” – Sahid Sudanista

Tue kohdetta – lahjoita