Fatima julistaa ääri-islamistisen Talibanin ankarassa otteessa kärsivälle kansalleen ilosanomaa Jeesuksesta.

19-vuotias Fatima hämmästyttää raamatunopetuksellaan

Jaa somessa

Kun afganistanilainen isä Zaher sai Turkissa evankeliumikirjasen, hän tuli uskoon ja palasi sitten kotimaahansa Afganistaniin. Islamin hylkääminen ja usko Jeesukseen aiheuttivat hänelle paljon vaikeuksia. Kun Fatima-tyttären lisäksi Zaherin vaimo ja toinen tytär tulivat uskoon, perheen oli pakko lähteä kotimaastaan vainojen takia muutama vuosi sitten.

Nuori Raamatun opettaja

Fatima-tytär tuli uskoon 12-vuotiaana ja alkoi heti todistaa Jeesuksesta ystävilleen. Opettaja sai kuulla muslimiperheen tyttären kääntymyksestä ja yritti koko luokan edessä saada Fatimaa kieltämään uskonsa Jeesukseen, mutta tyttö ei siihen suostunut.

Seuraavaksi Fatima patistettiin rehtorin kansliaan, mutta tyttö ei edelleenkään kieltänyt Herraansa.

Fatimaa alettiin pilkata ja vainota. Pian hänet ajettiin pois koulusta. Samoin kävi seuraavassa koulussa. Koulu toisensa jälkeen ajoi Fatiman pois tämän uskon tähden.

Perhe pakeni Afganistanista Turkkiin, josta Jumala johdatti perheen Yhdysvaltoihin. Siellä eräs seurakunta otti heidät vastaan. Pastori alkoi antaa Raamatun opetusta Fatimalle.

Jo puolentoista vuoden jälkeen Fatimasta oli kehittynyt erittäin hyvä Raamatun opettaja.

Isä ja tytär astuvat kameran eteen

– Avainmedialla oli keväällä suuri etuoikeus kuvata Fatiman 14 ensimmäistä darinkielistä ohjelmaa, kertoo Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja Aaron Ibrahim.

– Fatiman opetusohjelmat tulevat näkymään Afganistanin lisäksi myös koko farsinkielisessä maailmassa, jossa ymmärretään myös sukulaiskieltä daria.

Farsinkielisen Mohabat TV:n pitkäaikainen johtaja, Mike Ansari, ihmettelee Fatiman kykyjä:

– En ole urani aika nähnyt mitään vastaavaa, että 19-vuotias on jo niin taitava ja hyvä Raamatun opettaja!

Fatiman tavoin Zaher-isä on erittäin hyvä evankelista. Myös Zaher astui ensimmäistä kertaa kameroiden eteen ja hänen kanssaan kuvattiin ohjelmia.

– Molemmat ovat nyt kouluttautumassa mediatyöhön, Ibrahim kertoo Afganistaniin suuntautuvan työn tulevaisuuden suunnitelmista.

Ohjelmien teko Fatiman ja Zaherin kanssa jatkuu parhaillaan.

Tue kohdetta – lahjoita