Puolisot olivat vakuuttuneita, että Jeesus on Herra. He päättivät ottaa Jeesuksen sydämiinsä.

Yllätys toisensa perään – sukulaiset piilottelivat toisiltaan kiinnostustaan Jeesukseen

Jaa somessa

– Mogadishusta, Somaliasta kotoisin oleva nainen oli salaa seurannut YouTube- ja Facebook-videoitamme jo pari vuotta. Hän oli aina tehnyt tämän salassa, piilossa mieheltään ja muulta perheeltään, koska pelkäsi, mitä rangaistuksia videoidemme katsomisesta hänelle aiheutuisi. Herra teki työtään hänen sydämessään, kun hän katseli videoitamme. Somalievankelistat Shania ja Shino Gabo kertovat tapahtumien kulusta:

Naisen lapset kävivät koraanikoulua Mogadishussa, ja perhe, mukaan lukien hänen miehensä, elelivät rauhassa. Ajan myötä he alkoivat kohdata taloudellisia vaikeuksia, ja lapset joutuivat siksi lähtemään koraanikoulusta. Nainen alkoi kyseenalaistaa islamia vielä enemmän kuin oli aiemmin tehnyt: miten koulu saattoi väittää opettavansa näitä lapsia Allahin tahdon mukaisesti vain, jos heillä oli rahaa? Missä oli myötätunto? Siitä huolimatta heidän oli hyväksyttävä tilanne.

Nainen jatkoi videoidemme katsomista ja koki kristinuskon Jumalan anteeksiantamuksen, rakkauden ja armon viestin olevan aivan toista maata kuin mitä islamissa opetetaan.

Eräänä päivänä hänen tätinsä kertoi jymyuutisen, että naisen serkku oli kääntynyt kristityksi. Ulkoisesti nainen näytteli kauhistunutta, mutta sisimmässään hän riemuitsi: hän oli iloinen serkkunsa puolesta. Palattuaan kotiin hän kertoi miehelleen shokkiuutiset odottaen samanlaista järkytystä ja vihaista reaktiota kuin muilta suvun jäseniltä.

Mitä seuraavaksi tapahtui, olikin vasta kaikkien aikojen yllätys! Mies paljasti, että hän oli jo muutaman vuoden ajan katsellut salaa evankelioivia ohjelmiamme, joten hän on iloinen vaimonsa serkun kääntymisestä kristityksi. Nainen oli pyörtyä. Hänen miehensä oli tehnyt täsmälleen samaa kuin hänkin eli seurannut salaa ohjelmiamme. He keskustelivat ja olivat molemmat vakuuttuneita, että Jeesus on Herra. He päättivät ottaa Jeesuksen sydämiinsä. He olivat helpottuneita, että salailu on ohi, soittivat WhatsApp-numeroomme ja antoivat elämänsä Jeesukselle. Pariskunta on nyt tyytyväinen jopa rahojensa niukkuudesta, koska sen ansiosta heidän lapsensa eivät enää voi käydä koraanikoulua. Toistaiseksi lapset eivät jaa vanhempiensa uskoa.

Nyt perhe suunnittelee muuttoa ulkomaille, koska he ovat kristittyinä jatkuvassa vaarassa Somaliassa. Rukouksemme onkin, että perheen lapset tulisivat myös uskoon ja että perhe löytäisi turvallisen maan, jossa he voivat vapaasti palvoa Jeesusta pelkäämättä vainoa.

WhatsApp-seurakunta

– Meille on kertynyt 19 000 puhelinnumeroa. Ne ovat meihin yhteyttä ottaneiden numeroita. Olemme lajitelleet puhelinnumerot WhatsApp-ryhmiin. Lähetämme kaikille ryhmille joka päivä hartauden. He saavat uudet videomme, kun ne julkaistaan. Rukoilkaa näiden somalien puolesta, pyytävät Shania ja Shino.

Kumppanuutta vuosien ajan

Avainmedia on tukenut Shania ja Shino Gaboa vuodesta 2016 alkaen. He saavat mediaevankeliointiin käytännön apua, koulutusta ja taloudellista tukea Avainmedialta. Gabot muun muassa kuvaavat säännöllisesti Avainmedian studiolla videoita.

Somaleja asuu paitsi Somaliassa myös lukuisissa muissa valtioissa, joten medialähetystyö on tehokkain keino tavoittaa hajaannuksessa asuva kansakunta.

Tue kohdetta – lahjoita