Somalievankelistat saivat johdattaa Koraanin opettajan sekä tunnetun somalilaulajan Kristuksen luo.

Somalialainen Koraanin opettaja löysi rauhan Jeesuksesta

Jaa somessa

Somalievankelistat Shania ja Shino Gabo kiittävät esirukouksista ja tuesta, jota he ovat saaneet suomalaisilta tavoittaakseen somaleja Jeesukselle. He kertovat kaksi todistusta:

Meihin otti yhteyttä opettaja, joka opettaa 15 tytölle ja 11 pojalle Koraania Etiopiassa, Ogadenin alueella sijaitsevassa kylässä. Hän on opettanut Koraania lapsille monta vuotta ja pannut merkille, että kyläkoulussa vierailee joka toinen kuukausi uusi sheikki eri muslimilahkosta. Kukin sheikki määrää, että jokainen, joka opettaa jotain muuta kuin juuri heidän versiotaan islamista, on uskoton ja hänet pitää tappaa! Jokaisella vierailevalla sheikillä on oma lahkonsa ja omat opetuksensa. Tämä sai Koraanin opettajan hämmentyneeksi. Hän oli ajatellut, että on vain yksi islaminusko.

Opettaja päätti tutkia asiaa verkossa. Siinä yhteydessä hän löysi videomme, jossa kerrottiin, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen ja että Hän on tie, totuus ja elämä. Hän tajusi, että islam perustettiin monta vuotta Jeesuksen jälkeen ja että Jeesus tulee takaisin! 

Koraanin opettaja otti meihin yhteyttä. Keskustelimme, rukoilimme hänen kanssaan ja johdatimme hänet Kristuksen luo. Ylistys Jumalalle! Hän pyysi meitä lähettämään hänelle arabiaksi ja somaliksi kirjoitetun Raamatun. Nyt hän haluaa oppia lisää Raamatusta ja opettaa koraanikoulussa lapsille Raamattua! Rukoile, että Jumala antaisi hänelle viisautta, vahvistaisi häntä ja sallisi hänen opettaa uudelle sukupolvelle Jeesuksesta.

                                              *

Eräs tunnettu somalilaulaja oli katsonut ja lukenut opetuksiamme jo jonkin aikaa. Mies oli koko elämänsä ajan etsinyt vastausta kysymykseen: miksi Jumala loi meidät? Hän ihmetteli, miksi muslimit aina taistelevat, etenkin Somaliassa, ja kutsuvat toisiaan uskottomiksi. Miksi Jumala loi meidät vihaamaan toisiamme, hän mietti. 

Laulaja soitti WhatsAppiimme. Kerroimme, että Jumala loi meidät omakseen kuvakseen rakkaudesta meitä kohtaan. Hän sanoi, että tämä oli vastaus, jota hän etsi! Hän päätti siinä hetkessä ryhtyä seuraamaan Jeesusta.

Rukoile hänen uskonsa vahvistumista! Hän haluaisi laulaa Jeesuksesta, mutta se on vaarallista Somaliassa, joten hän piilottaa uskonsa.

Tue kohdetta – lahjoita