Somaleista kantautuu hienoja uutisia! 

Somalikristittyjen määrä kasvaa vauhdilla vastustuksesta huolimatta

Jaa somessa

Somalian Raamattuseura on laskenut somalialaisten uskovaisten määrän Somaliassa, Somalimaassa, Djiboutissa, Etiopiassa ja Keniassa. Yhteenlaskettuna kristittyjä somaleja oli laskentahetkellä viime vuoden lopulla peräti 197 195. 

Ensimmäinen laskenta

– Virallinen lähetystyö alkoi brittiläisessä Somalimaassa vuonna 1881, ilmoittaa Somalian Raamattuseura. 

– Vaikka lähetystyön alkamisesta on kulunut yli 140 vuotta, somalikristittyjen laskentaa ei ole tehty ennen vuotta 2023. Laskenta on katsottu liian monimutkaiseksi turvallisuus- ja logististen haasteiden vuoksi. Tämä kysely tehtiin haastattelemalla aikuisia sekä puhelimitse käyttäen salattuja sosiaalisen median alustoja.

– Virallisten tilastojen puuttuminen on johtanut vaihteleviin arvioihin somalikristittyjen määrän kasvusta. Arviomme nyt on, että somalit ovat maailman seitsemänneksi nopeimmin kasvava kristitty taho, Somalian Raamattuseura sanoo. 

Somaliuskovien määrä on odottamattoman suuri, sillä ei ole kauaakaan siitä, kun Afrikassa asuvia kristittyjä somaleja ei oletettu olevan juuri lainkaan. Länsimaihin sisällissodan jälkeen muuttaneita somaleja, sittemmin kristityiksi kääntyneitä ei myöskään tiedetty olevan muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Gaboja ”syytetään”

– Kun kristityistä somaleista uutisoidaan, osoittavat somalimuslimien sormet syyttävästi meitä kohti, koska olemme julkisesti kristittyjä, sanovat Shania ja Shino Gabo. Avainmedia on auttanut Gaboja heidän evankelioimistyössään melkein alusta alkaen. 

– Äskettäin somalien keskuudessa kiersi Somalian Raamattuseuran uutinen kristityistä somaleista. Laajalevikkinen somalialainen uutislähde Al Jasiira News Somalia käytti Facebook-sivuillaan meidän kuviamme ja syytti, että ”on Gabojen vika, että kaikki somalit jättävät islamin ja tulevat kristityiksi”.

Uutisoinnin seurauksena Gabot saivat yhteydenoton noin sadalta aidosti kristinuskosta kiinnostuneelta somalilta.

 – Pelkästään kahden päivän aikana tuli uskoon seitsemän ihmistä Somaliasta, Etiopiasta kaksi, Keniasta yksi, Djiboutista kaksi, Tunisiasta yksi, Libyasta yksi ja Tansaniasta kaksi. Ja tosiaan vain kahdessa päivässä!

Ikävä kyllä täysin vastakkaisia reaktioita tuli runsaasti ja alkoi suoranainen häirintäkampanja.

– Päivin ja öin julkiseen WhatsApp-numeroomme tulvii kirouksia, tappouhkauksia ja kaikenlaisia kauhistuttavia viestejä. Muslimit sanovat, että olemme heidän lippunsa taivaaseen. Pyydämme siis, rukoilkaa turvallisuutemme puolesta! Muistakaa myös vastikään uskoon tulleita rukouksissanne, Gabot vetoavat.

Tue kohdetta – lahjoita