Belutši-muslimi löysi Jeesuksen:

”Raamattu puhui suoraan sieluuni”

Jaa somessa

Avainmedia on mukana hankkeessa, jonka tuloksena saavuttamaton kansa belutšit saavat viimeinkin kuulla Jeesuksesta. Psalmeja ja muita Raamatun tekstejä on julkaistu tämän vuoden tammikuusta alkaen belutšin kielellä medialähetystyön keinoin Suomesta käsin. Kymmenet ihmiset ovat jo olleet yhteydessä Avainmedian belutšiprojektin työntekijään ja halunneet kuulla lisää.Miljoonat belutšit eivät ole tätä ennen kuulleet evankeliumia. On arvioitu, että heidän joukostaan löytyy vain 50 kristittyä. Tässä yhden heistä, Aminin (nimi muutettu), todistus.

Synnyin hurskaaseen sunnimuslimiperheeseen Etelä-Balochistanissa. Kunnioitus islamia ja siihen liittyviä tapoja kohtaan iskostettiin minuun jo nuorena. Se oli perusta, jota arvostin, kunnes muutin kaksikymppisenä suurkaupunkiin korkeakouluun. Korkeakoulussa kohtasin pakistanilaisen kristityn. Tutustuin häneen ja kävi niin, että pidin ensimmäistä kertaa Raamattua käsissäni. Yllätyksekseni minussa heräsi uteliaisuus. Päätin uskaltautua tuntemattomalle alueelle: vierailemaan kristillisessä kirkossa ja havainnoimaan heidän tapojaan.

Tästä alkoi sisäinen myllerrykseni. Astuin vieraaseen ympäristöön, kristilliseen yhteisöön. Kristityt ottivat minut vastaan varauksetta. He säteilivät lämpöä, rakkautta ja hyväksyntää ja suorastaan murskasivat sydämeni ympärillä olleet esteet. Kristittyjen ystävällisyys herätti minussa kaipuun, jota en ollut tiennyt olevan olemassakaan. Vaikka paikallinen pakistanilainen pastori ensin epäröi kohdallani, niin ulkomaalainen lähetystyöntekijä kertoi minulle Jeesuksesta Kristuksesta. Jeesus oli enemmän kuin joukko uskonnollisia oppeja! Galatalaiskirje 5:1 ”Vapauteen Kristus vapautti meidät…” puhui suoraan henkeeni luvaten vapautumista kahleista, jotka olivat sitoneet minua.

Rukouksen ja pohdinnan kautta omaksuin kristinuskon vuonna 2005. Rakkaus, jonka löysin Kristuksessa, oli rajaton ja ehdoton, ja Hänen palvomisensa oli täysin erilaista kuin aikaisemman uskonharjoitukseni jäykkyys. Olen ikuisesti kiitollinen niille, jotka kertoivat minulle Jeesuksesta ja osoittivat, että Kristuksen rakkaus ylittää rajat. Koin hengen vapautta ja aitoa yhteyttä Jumalaan ilman pelkoa tai epäilyjä. Matkani islamista kristinuskoon on ollut täynnä kasvavaa kiitollisuutta ja nöyryyttä. Toivon todistukseni rohkaisevan niitä, jotka etsivät totuutta. Rukoilen, että muutkin löytäisivät Jeesuksen rakkauden ja vapauden, kuten minäkin löysin.

Tue kohdetta – lahjoita