– Haluan auttaa ihmisiä lähemmäs Jeesusta, kertoo Avainmedian Tuleuskoon.fi-sivuston vapaaehtoistyöntekijä Susanna Hotakainen.

Susanna vastaa suomalaisten kysymyksiin uskoon tulosta

Jaa somessa

– Haluan auttaa ihmisiä lähemmäs Jeesusta, kertoo vapaaehtoistyöntekijä Susanna Hotakainen, joka vastaa Avainmedian tuleuskoon.fi-sivuston kautta lähetettyihin kysymyksiin uskon asioista.

– Kun osallistuin IK-opiston Kutsumuspolku-kurssille 2019 ja siellä etsittiin vapaaehtoisia, hakeuduin kyseiseen tehtävään. En ollut aiemmin kuullut sivustosta, Susanna kertoo alkutaipaleestaan.

Susanna on 2020 keväästä alkaen vastannut kysymyksiin yhdessä Avainmedian työntekijän kanssa. Joukkoon on hiljattain saatu yksi vapaaehtoinen lisää.

– Kysymyksiä tulee keskimäärin yksi päivässä. Jos sivustoa on mainostettu tai on jaettu tuleuskoon.fi-sivustosta kertovia infokortteja, niin ihmiset löytävät paremmin sivustolle ja kysymyksiä saapuu runsaammin.

Susanna kuvailee tehtäväänsä ja sivustolle tulevia yleisimpiä kysymyksiä:

– Usein kysytään, mistä tietää, onko uskossa. Yleisiä kysymyksiä ovat myös: ”Mitä on synti?”, ”Missä on lähin seurakunta?” ja ”Kuinka ääniraamattu toimii?”

– Jokin Raamatun paikka saattaa herättää kysymyksiä. Yksittäisen raamatunpaikan selitys saattaa kestää kauan, kun perehdyn ensin aiheeseen. Toisinaan vastaus voi olla hyvinkin nopeasti selvitetty. Tarvittaessa ohjaan vaikean kysymyksen esihenkilölleni Avainmedialle.

– Vastailemme myös usein, ”saako” uskovainen tehdä jotain tai miten pysyä uskossa. Pyrimme vastaamaan kysymykseen mahdollisimman pian. Koen, että pienetkin kysymykset ovat tärkeitä.

– Minun on helppo samaistua henkilön tilanteeseen, vaikka on se joskus myös raskasta. Tavoitteeni on vastata niin, että Jeesuksen rakkaus välittyy.

– Tässä työssä ollaan enimmäkseen rohkaisijana. En tiedä, onko joku tehnyt uskonratkaisua vastausten perusteella enkä koe sitä tietoa edes tarvitsevani. Teen oman osani ja rukoilen, että läheinen seurakunta ottaa uudet uskovat vastaan, sillä seurakuntaan tulevat uudet ihmiset voivat olla todella rikkinäisiä. Rukoilen, ettei heitä tuomittaisi heidän aiempien valintojensa vuoksi, vaan otettaisiin vastaan rakkaudella niin, että seurakunta olisi turvallinen paikka eheytyä.

Susanna on ammatiltaan kunnanviraston neuvonnan kanslisti. Vapaaehtoistyöt eivät lopu Tule uskoon -sivuston tehtäviin. Hän päivystää vapaaehtoisena Kan-kodilla viikonloppuisin ja toimii Hyvä Sanoman yhteysevankelistana Keski-Pohjanmaalla. Kotiseurakunnassaan Vetelin-Halsuan helluntaiseurakunnassa hän tekee markkinointia.

– Olen kuullut, että tarvitaan noin 20 ihmistä, jotta yksi henkilö tulee uskoon. Sen vuoksi rohkaisen tämän jutun lukijoita: ole sinä yksi tässä ketjussa!

Tuleuskoon.fi on Avainmedian kehittämä ja ylläpitämä sivusto, jonka tarkoituksena on opastaa helppotajuisesti, miten tullaan uskoon. Sivuston sisältö, ilme ja teknologia on uusittu äskettäin.

Tue kohdetta – lahjoita