Riemu-uutinen Perusta!

Perun Acobambassa toiminut Radio Avance vaimeni vuonna 2017 sen perustajan Felix Salazarin kuoltua liikenneonnettomuudessa. Seitsemän vuoden ajan paikalliset uskovat Acobambassa ja Huancavelican läänissä sekä Avainmedian edustaja Fernando Garcia Suomesta käsin ovat yrittäneet saada uutta radiolupaa. Neuvotteluja oli käyty pääkaupungissa Limassa liikenne- ja viestintäministeriössä sekä yritetty eri tavoin saada toiminta käynnistettyä. Kuitenkin tuloksetta. Asian puolesta rukoiltiin kuitenkin jatkuvasti niin Perussa kuin Suomessa.

Kesäkuussa 2024 tapahtui ihme, kun paikallisen radioaseman omistaja ilmoitti myyvänsä paikkakunnan tunnetuimman aseman lisensseineen ja laitteistoineen. Hintapyyntö oli aluksi korkea, mutta aleni lopulta neuvottelujen jälkeen sellaiseksi, että ostaminen tuli mahdolliseksi. Heinäkuussa kauppakirja saatiin allekirjoitettua ja Radio Impacto siirtyi uudelle omistajalle ja perustettavalle yhdistykselle. Loppuvuoden aikana on vielä kerättävä 15 000 euron osuus kauppasummasta.

Radio Impacto on alueen tunnetuin yksityinen asema, jolla on kaupallinen radiolupa. Se voi näin ollen myös myydä mainosaikaa mm. kunnan ja valtion viestintätarpeisiin. Radio Impacton kuuluvuusalueella asuu miljoonan henkilön potentiaalinen kuulijakunta, joista valtaosa puhuu äidinkielenään ketšuan kieltä. Radioaseman ohjelmat tulevat olemaan kaksikielisiä: espanjaksi ja ketšuaksi. Huancavelican läänissä toimii useita helluntaiseurakuntia, joiden toimintaa radiotyö tukee. Vastaavasti näiden seurakuntien pastorit muodostavat radiotyön tiimin. Raamattu on käännetty ketšuaksi 1980-luvulla.

Teksti Eero Antturi

Acobamban radiotiimi

– Tiimin johtaja pastori Francisco Navarro. Hänen paimentamansa seurakunta on Nueva Jerusalém Asambleas de Dios -kirkosta.

– Pastori Juan Vargas (Asambleas de Dios -kirkosta).

– Pastori Melaniio Gaspar Taipe (Asambleas de Dios -kirkosta).

Luis Izarra Soldevilla (Asambleas de Dios -kirkon johtoryhmässä).

Freddy Palomino Arroyo (radioaseman toimittaja) Acobamban kaupungintalon virkailija. Hän kuuluu Perun evankeliseen seurakuntaan.

Gloria Garcia Altez. Gloria on La Aguilas de Cristo -seurakunnan paimen, vankilaevankelista ja peruskoulun opettaja. Ensivaiheessa Gloria toimii Radio Impacton juridisena omistajana, kunnes omistus siirretään perustettavalle yhdistykselle.

– Myös edesmenneen Felix Salazarin poika on ilmoittanut halukkuutensa olla mukana radiotiimissä.

Fernando Garcia toimii Avainmedian edustajana ja yhdysmiehenä Suomesta käsin sekä vieraillen ja antaen konsultointiapua radiotiimille.

Tue uutta Perun radioasemaa ja sen työtä! Keräystavoitteemme syksyn aikana on 15 000 €, joka takaa radioaseman siirtymisen kokonaan radiotiimin omistukseen. Kiitos lahjoituksestasi!