Käskyn tarkoitus on selvittää kaikille yhteinen tavoite

"Jotkut ihmiset ovat kyseenalaistaneet kristillisen lähetystyön perusteet. Perusteluna on saattanut olla, että jokin kansa olisi onnellisempi pakanuudessa ilman kristinuskoa."

Jaa blogikirjoitus

Jotkut ihmiset ovat kyseenalaistaneet kristillisen lähetystyön perusteet. Perusteluna on saattanut olla, että jokin kansa olisi onnellisempi pakanuudessa ilman kristinuskoa. Sellainen päättely tuntuu kovin nurinkuriselta, sillä tällainen vaatimus pitää sisällään itsekkään motiivin – ei tahdota jakaa muille sitä, minkä itse on saanut lahjaksi. Lisäksi useimmat pakanauskonnotkin sisältävät pyrkimyksen jonkinlaiseen yhteyteen jumalan kanssa. Kuka uskaltaisi evätä heiltä oikeuden kuulla maailman ihanimman sanoman?

Kristityillä on toisenlainen lähtökohta. Tahdotaan kertoa, jakaa ja levittää ilosanomaa, jonka itse on saanut kuulla. Sydämessä on syntynyt usko Jeesukseen Jumalan Poikana ja syntien anteeksiantajana. Olemme kuulleet Vapahtajasta, joka kuoli kaikkien ihmisten puolesta, nousi kuolleista, elää nyt Taivaallisen Isän luona ja on Henkensä kautta keskellämme. Meillä on aihetta iloon ja toivoon, jonka perustana ei ole uskottelu vaan suuri todistajien joukko, Jumalan oma sana ja sen ilmoitus.

Meitä Jeesuksen seuraajia velvoittaa myös Jeesuksen lähetyskäsky. Voi olla, ettei käsky ja käskeminen aina tunnu niin kivalta. Mutta kun ymmärrämme sen merkityksen, asian luonne muuttuu. Kun armeijassa esimies antaa alaisilleen käskyn, sen tarkoitus on selvittää kaikille yhteinen tavoite: se, mihin pyritään yhdessä. Käskyn antamisen jälkeen esimies vielä pyytää alaisiaan toistamaan käskyn, jotta selviää, onko jokainen ymmärtänyt sen. Niin Jeesuskin tahtoi opetuslapsilleen antaa yhteisen tavoitteen. Ei Jeesus siinä kahlinnut heitä tai riistänyt heiltä persoonallisuutta, vaan jokainen lähti toteuttamaan käskyä hyvin yksilöllisesti. Tavoite oli kuitenkin kaikilla sama – ja se on yhä sama: julistaa evankeliumi kaikille kansoille, kastaa ja opettaa.

Jumalan hyvä tahto ihmisiä kohtaan on yhä kaikkea tämän maailman sirpaleista informaatiotulvaa suurempi uutinen. Aadamista ja Eevasta alkaen ihmisen korvaan on kuitenkin kuiskutellut myös toisenlainen ääni: ”Onko Jumala todellakin sanonut noin?” Se on epäuskon ja pelon ääni, jota kenenkään ei tulisi seurata.

Avainmedia Lähetysjärjestö tahtoo vakuuttaa kirjallisuuden, radion, tv:n ja sosiaalisen median kautta kaikkialle maailmaan, että Hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava.

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

Lisää lukemista