fbpx

Arabit ja muslimit

Evankeliumia arabi- ja muslimimaailmaan

Avainmedia välittää evankeliumia arabiaksi satelliittitv-lähetysten, älypuhelinsovellusten, internetin, sosiaalisen median, radion ja kirjallisuuden kautta. Työ tavoittaa arabiankielisiä ympäri maailman ja Al Hayat -kanava saa arabiankielistä palautetta yli 180 maasta. Arabiankielinen Al Hayat -kanava on saanut vuodesta 2003 lähtien yli 455 miljoonaa palautetta. Sosiaalinen media tavoittaa arabiankieliset ja sitä käytetäänkin hyödyksi evankelioinnissa ja opetuslapseuttamisessa.

Koronapandemiakaan ei estänyt evankeliumin levittämistä arabi- ja muslimimaailmaan vaan päinvastoin avautui jopa uusia työmahdollisuuksia. Etenkin kevään 2020 suorat Facebook-lähetykset (parhaimmillaan 18 suoraa lähetystä viikossa) levittivät sanomaa tehokkaasti arabikatsojien rynnätessä nettiin ja sosiaaliseen mediaan etsimään lohdutusta ja elävää Jumalaa.

Vuonna 2021 Al Hayat sai yli 55 miljoonaa katsojareaktiota, joihin kansainvälisten mediatoimijoiden tapaan lasketaan puhelut, kirjeet, teksti- ja ääniviestit, sähköpostit, videoiden katselukerrat ja niiden kommentoinnit, livelähetyksien palautteet ja kommentoinnit, YouTube-jaot ja kommentoinnit sekä Facebook-kommentit, Fb-videokatselut ja Fb-yksityisviestit.

Al Hayat -kanavan suoratoistolähetyksiä katsottiin vuonna 2021 yli 120 miljoonaa kertaa ja ladattiin 10,5 miljoonaa kertaa. 2 153 katsojaa ilmoitti tulleensa uskoon Al Hayatin kautta vuoden 2021 aikana. Todellisia uskoontulomääriä on vaikea tietää tarkasti, koska monet muslimitaustaiset uskovat eivät uskalla esimerkiksi turvallisuussyiden takia ilmoittaa uskoon tulostaan.

VUOTUINEN KANSAINVÄLINEN RUKOUSPÄIVÄ EX-MUSLIMIEN PUOLESTA JÄLLEEN 18.11.2022

Avainmedia ja Communio Messianica (maailmanlaajuinen ex-muslimiverkosto, jossa on edustajia yli 80 maasta) ovat järjestäneet vuodesta 2020 Kansainvälisen Rukouspäivän 18. marraskuuta uskoon tulleiden muslimien ja muslimimaailman puolesta. Mukana olevien tahojen piiriin kuuluu miljoonia uskovia ja esirukoilijoita eri puolilta maailmaa.

Päivän aikana lähetetään kaksituntinen englanninkielinen Rukouslähetys, joka näkyy sosiaalisessa mediassa, YouTubessa ja arabiankielisellä Al Hayat -kanavalla. Monissa maissa seurakunnat järjestävät omalla äidinkielellään päivän tai jopa 48 tuntia kestäviä rukousvartioita.

Suoria lähetyksiä voi seurata 18.11.2022  Avainmedian UskoTV:ltä www.uskotv.fi ja Al Hayatin sivustolta www. alhayat.tv

Tule mukaan rukoilemaan uskoon tulleiden muslimien puolesta: varjelusta, hyvää hengellistä kasvua ja rohkeutta seurata Jeesusta!

 

Arabia – Al Hayat

http://www.hayatv.tv

Ns. klassisen arabian lisäksi Avainmedia tuottaa ohjelmia eri arabian murteilla. Nämä ovat saaneet huikean suosion koskettaen arabikatsojien sydämiä ja mm. YouTube-kanavilla jaksoilla on ollut satoja tuhansia katsojia. Ohjelmatuotannossa on jo sarjat Saudi-Arabian, Marokon, Sudanin, Egyptin, Kuwaitin, Irakin, Jemenin ja Libyan murteilla.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Nilesat – Downlink frequency: 11393 MHz / Polarity: Horizontal / Symbol Rate: 27,500 / FEC: 3/4

Digitaalisesti:

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja arabiankielisestä Al Hayatista: info@avainmedia.org

Turkki - Al Hayat

Turkissa on yli neljä miljoonaa syyrialaispakolaista ja lisäksi siirtolaisia mm. Irakista ja Marokosta. Heidän parissaan on ollut herätystä, ja monet ovat tulleet uskoon arabiankielisen Al Hayat -kanavan ohjelmien kautta.

Turkissa olevat arabiankieliset pakolaiset ja siirtolaiset käyttävät paljon sosiaalista mediaa, ja myös uskoon tulleet muslimit ja seurakunnat haluavat laajentaa evankeliointi- ja opetuslapseuttamistyötään myös someen.

Alkuvuodesta 2022 Al Hayatin ja Avainmedian tiimit antoivat some-koulutusta eri puolilta Turkkia oleville kymmenelle seurakunnalle. Osanottajat olivat taustaltaan turkkilaisia, syyrialaisia irakilaisia, jordanialaisia, egyptiläisiä, sudanilaisia ja nigerialaisia. Al Hayat on saanut hankittua viidelle seurakunnalle some-työhön tarvittavat laitteet ja vielä viisi seurakuntaa odottaa laitteita. Somekoulutukset jatkuvat.

Turkki – Kanal Hayat

http://kanalhayat.tv

Avainmedia on mukana pohjoismaisessa yhteistyöprojektissa turkinkielisille ja turkinsukuisille kansoille suunnatulla 24-tuntisella Kanal Hayat -satelliittikanavalla. Sen ohjelmat näkyvät myös älypuhelinsovelluksina ja kanavan kotisivulla.

Paikallistyöntekijöiden mukaan kanavalla on nykyään merkittävä osuus, että Turkkiin syntyy uusia seurakuntia. Sosiaalinen media, Facebook ja Twitter, ovat myös turkinkielisessä tv-työssä tärkeitä ja sitä kautta saadaan paljon palautetta ja kommentteja.

Avainmedia tukee taloudellisesti turkkilaista pariskuntaa televisio- ja sosiaalisen median työssä.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Hotbird – Location: 13° Doğu / 12,303 GHz Dikey / 27,500 Sembol/Saniye / FEC: 3/4

Digitaalisesti:

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja turkinkielisestä Kanal Hayatista: info@avainmedia.org

Urdu – Zindagi

http://www.zindagitv.com

Avainmedia oli mukana käynnistämässä vuonna 2013 Zindagi TV-nettikanavaa. Työ laajentui samana vuonna, kun ensimmäinen urdun kielellä islamia haastava kristillinen satelliittikanava, ZindagiTV, käynnistyi suositun PAKSAT-satelliitin kautta. Kohdealueina on erityisesti Pakistan, Pohjois-Intia, Bangladesh ja Afganistan.

Urdunkielistä tv-projektia johtaa ja hallinnoi nykyään Avainmedian pitkäaikainen ja tunnettu ulkomainen yhteistyökumppani.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • PAKSAT-1R – Downlink frequency: 4,037 MHZ / Polarization: Vertical / Band: C-Band/ Symbol Rate: 4,800 / FEC: 3/4 or 7/8

Digitaalisesti:

  • ilmaisena iPhone-sovelluksena: ZindagiTV

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja urdunkielisestä ZindagiTV:stä: info@avainmedia.org

Farsi – Mohabat

http://www.mohabat.tv

Avainmedia tekee yhteistyötä farsinkielisen Mohabat TV:n kanssa.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Eutelsat E7B, Transponder C07, 11345 MHz, Horizontal, Service ID: 307 taiEutelsat Hotbird 13B, Transponder 81, 12322 MHz, Horizontal, Service ID: 14812

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja farsinkielisistä evankelioivista ohjelmista: info@avainmedia.org

Farsi Afganistan - Mohabat TV

http://www.mohabat.tv

Aloitimme vuonna 2021 kolmen arabiankielisen tv-sarjan jälkiäänitykset Afganistanin yleisimmin ymmärretylle kielelle, ns. kansainväliselle farsin kielelle. Valmiita jaksoja on tällä hetkellä 200 ja suunnitteilla on dubata 240 ohjelmaa lisää. Teemme yhteistyötä Mohabat TV:n kanssa, joka lähettää dubattuja ohjelmiamme kanavallaan.

Suunnitelmissa ja rukousaiheena on pashtunkielisten tv-ohjelmien tuotannon aloittaminen lähitulevaisuudessa.

Somali – Jidkajanada

http://jidkajanada.com

Avainmedia on avannut somalinkielisen internet-sivuston, jota ylläpitää somalipariskunta. He evankelioivat somaleja nettiympäristössä ja sosiaalisen median kautta tavoittaen ympäri maailmaa asuvia somaleja.Tähän mennessä he ovat saaneet rukoilla jo lähes kahdeksan tuhannen somalin uskoontulon puolesta. Somalinkielisellä sivustolla on tv-ohjelmia ja lähes kaikki saatavissa oleva somalinkielinen materiaali ja myös sähköinen Raamattu. Ohjelmia on näytetty myös El Shaddai -satelliittikanavan kautta Etiopiassa, jossa asuu yli 4,5 miljoonaa somalia.

Ohjelmia tuotetaan myös englanniksi, koska etenkin toisen polven maahanmuuttajasomalisukupolven äidinkielen taito on heikentynyt. Nykyään on kaksi YouTube-kanavaa, joista toinen on pelkästään somalinkielisiä ja toinen englanninkielisiä ohjelmia varten.

Voit tilata veloituksetta infokortteja, joissa tietoja somalinkielisistä nettisivuistamme: info@avainmedia.org

Al Hayatilla ohjelmia tauotta vuoden jokaisena päivänä

Arabiankielinen Al Hayat -kanava perustettiin 2003 ja on Avainmedian hallinnoima. Kanavan rohkeasti evankelioiva sekä islamia haastava ja sen oppeja paljastava ohjelmisto on alusta saakka herättänyt suurta keskustelua ja kiinnostusta sekä arabimaiden kansalaisten keskuudessa että sekulaarimediassa.

Al Hayatilla lähetetään 70 eri tv-sarjaa, joista puolet on Avainmedian tuotantoa ja loput muiden ulkomaisten toimijoiden tuottamia. Monesta Al Hayatin esiintyjästä on tullut arabimaailmassa tunnettuja tv-kasvoja. Heidän viikoittaisilla ohjelmillaan on parhaimmillaan miljoonia katsojia. Al Hayatilla näkyy lisäksi maanantaista lauantaihin joka päivä tunnin pituinen suora lähetys. Facebookissa Al Hayatilla on joka viikko 10 suoraa lähetystä.

Maailmanlaajuinen tuottaja- ja jälkihoitoverkosto

Eri puolilla maailmaa sijaitsevat arabiankieliset jälkihoitotiimiläiset, vapaaehtoiset arabiseurakunnissa, 24-tuntinen puhelinpäivystys ja sosiaalisen median tehokas käyttö auttavat kiinnostuneiden ja uskoon tulleiden opetuslapseuttamisessa ja paikallisuskovien yhteyteen saattamisessa. Nykyisen palautetulvan vuoksi jälkihoitotyö on suuri haaste, jossa Avainmedian arabiosaston yli 30 toimintavuoden aikana rakentama maailmanlaajuinen yhteistyöverkosto on korvaamaton apu. Päätarkoitus on auttaa ja vahvistaa arabi- ja muslimimaiden kristittyä vähemmistöä seurakuntatyössä sekä edesauttaa mediatyön voimin uusien seurakuntien syntymisessä, erityisesti muslimitaustaisille.

 

Haluatko auttaa työtämme?