fbpx

Arabit ja muslimit

Evankeliumia arabi- ja muslimimaailmaan

Avainmedia välittää evankeliumia arabiaksi satelliittitv-lähetysten, älypuhelinsovellusten, internetin, sosiaalisen median, radion ja kirjallisuuden kautta. Työ tavoittaa arabiankielisiä ympäri maailman ja Al Hayat -kanava saa arabiankielistä palautetta yli 180 maasta. Arabiankielinen Al Hayat -kanava on saanut vuodesta 2003 lähtien yli 300 miljoonaa palautetta. Sosiaalinen media tavoittaa arabiankieliset ja sitä käytetäänkin hyödyksi evankelioinnissa ja opetuslapseuttamisessa.

Koronapandemia ei ole estänyt evankeliumin levittämistä arabi- ja muslimimaailmaan vaan päinvastoin avautui jopa uusia työmahdollisuuksia. Etenkin kevään 2020 suorat Facebook-lähetykset (parhaimmillaan 18 suoraa lähetystä viikossa) levittivät sanomaa tehokkaasti arabikatsojien rynnätessä nettiin ja sosiaaliseen mediaan etsimään lohdutusta ja elävää Jumalaa.

Vuonna 2020 Al Hayat sai yli 61 miljoonaa (tarkalleen 61 017 431) ns. katsojareaktiota (engl. viewer interactions), joihin kansainvälisten mediatoimijoiden tapaan lasketaan puhelut, kirjeet, teksti- ja ääniviestit, sähköpostit, videoiden katselukerrat ja niiden kommentoinnit, livelähetyksien palautteet ja kommentoinnit, YouTube-jaot ja kommentoinnit sekä Facebook-kommentit, Fb-videokatselut ja Fb-yksityisviestit.

Al Hayat -kanavan suoratoistolähetyksiä katsottiin vuonna 2020 yli 119 miljoonaa kertaa (119 063 393) ja ladattiin yli viisi miljoonaa kertaa (5 261 071). Nykyajan tekniikka mahdollistaa näinkin tarkkojen lukujen saannin. Yli 7 000 katsojaa ilmoitti tulleensa uskoon Al Hayatin kautta vuoden 2020 aikana.

VUOTUINEN KANSAINVÄLINEN RUKOUSPÄIVÄ EX-MUSLIMIEN PUOLESTA JÄLLEEN 18.11.2021

Avainmedia ja Communio Messianica (maailmanlaajuinen ex-muslimiverkosto, jossa on edustajia yli 80 maasta) järjestivät ensimmäisen Kansainvälisen Rukouspäivän 18.11.2020 uskoon tulleiden muslimien puolesta. Mukana olevien tahojen piiriin kuului miljoonia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Päivän aikana Avainmedian studiolta lähetettiin kaksi suoraa Rukouslähetystä, jotka näkyivät sosiaalisessa mediassa, YouTubessa ja arabiankielisellä Al Hayat -kanavalla. Monissa maissa seurakunnat järjestivät omalla äidinkielellään päivän ja jopa 48 tuntia kestäviä rukousvartioita.

Tänä vuonna rukoustapahtuma järjestetään Saksassa yleisötilaisuuksina, joihin odotetaan 500-1000 osallistujaa paikan päälle. Mukana on useita ex-muslimiuskovia. Rukouspäivän aikana lähetetään myös suoria lähetyksiä englanniksi sekä arabiaksi ja farsiksi tulkattuina.

Tapahtumassa on mukana kansainvälisesti tunnettu messiaaninen laulaja ja puhuja, Sarah Liberman, jonka ylistyslauluilla on esimerkiksi YouTubessa miljoonia katselukertoja.

Suoria lähetyksiä voi seurata 18.11.2021  Avainmedian UskoTV:ltä www.uskotv.fi ja Al Hayatin sivustolta www. alhayat.tv

Tule mukaan rukoilemaan uskoon tulleiden muslimien puolesta: varjelusta, hyvää hengellistä kasvua ja rohkeutta seurata Jeesusta!

 

Arabia – Al Hayat

http://www.hayatv.tv

Ns. klassisen arabian lisäksi Avainmedia on aloittanut ohjelmatuotannon eri arabian murteilla. Nämä ovat saaneet huikean suosion koskettaen arabikatsojien sydämiä ja mm. YouTube-kanavilla jaksoilla on ollut satoja tuhansia katsojia. Ohjelmatuotannossa on jo sarjat Saudi-Arabian, Marokon, Sudanin, Egyptin, Kuwaitin, Irakin, Jemenin ja Libyan murteilla.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Nilesat – Downlink frequency: 11393 MHz / Polarity: Horizontal / Symbol Rate: 27,500 / FEC: 3/4

Digitaalisesti:

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja arabiankielisestä Al Hayatista: info@avainmedia.org

Turkki – Kanal Hayat

http://kanalhayat.tv

Avainmedia on mukana pohjoismaisessa yhteistyöprojektissa turkinkielisille ja turkinsukuisille kansoille suunnatulla 24-tuntisella Kanal Hayat -satelliittikanavalla. Sen ohjelmat näkyvät myös älypuhelinsovelluksina ja kanavan kotisivulla.

Turkinkielinen palautemäärä ovat kasvanut kovaa vauhtia. Paikallistyöntekijöiden mukaan kanavalla on nykyään merkittävä osuus, että Turkkiin syntyy uusia seurakuntia. Sosiaalinen media, Facebook ja Twitter, ovat myös turkinkielisessä tv-työssä tärkeitä ja sitä kautta saadaan paljon palautetta ja kommentteja.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Hotbird – Location: 13° Doğu / 12,303 GHz Dikey / 27,500 Sembol/Saniye / FEC: 3/4

Digitaalisesti:

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja turkinkielisestä Kanal Hayatista: info@avainmedia.org

Urdu – Zindagi

http://www.zindagitv.com

Avainmedia oli mukana käynnistämässä vuonna 2013 Zindagi TV-nettikanavaa. Työ laajentui samana vuonna, kun ensimmäinen urdun kielellä islamia haastava kristillinen satelliittikanava, ZindagiTV, käynnistyi suositun PAKSAT-satelliitin kautta. Kohdealueina on erityisesti Pakistan, Pohjois-Intia, Bangladesh ja Afganistan.

Urdunkielistä tv-projektia johtaa ja hallinnoi nykyään Avainmedian pitkäaikainen ja tunnettu ulkomainen yhteistyökumppani. 

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • PAKSAT-1R – Downlink frequency: 4,037 MHZ / Polarization: Vertical / Band: C-Band/ Symbol Rate: 4,800 / FEC: 3/4 or 7/8

Digitaalisesti:

  • ilmaisena iPhone-sovelluksena: ZindagiTV

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja urdunkielisestä ZindagiTV:stä: info@avainmedia.org

Farsi – Mohabat

http://www.mohabat.tv

Avainmedia tekee yhteistyötä farsinkielisen Mohabat TV:n kanssa.

Satelliittitelevisiolähetyksinä:

  • Eutelsat E7B, Transponder C07, 11345 MHz, Horizontal, Service ID: 307 tai

    Eutelsat Hotbird 13B, Transponder 81, 12322 MHz, Horizontal, Service ID: 14812

Voit tilata veloituksetta infokortteja, jossa tietoja farsinkielisistä evankelioivista ohjelmista: info@avainmedia.org

Somali – Jidkajanada

http://jidkajanada.com

Avainmedia on avannut somalinkielisen internet-sivuston, jota ylläpitää somalipariskunta. He evankelioivat somaleja nettiympäristössä ja sosiaalisen median kautta tavoittaen ympäri maailmaa asuvia somaleja.Tähän mennessä he ovat saaneet rukoilla yli viiden tuhannen somalin uskoontulon puolesta. Somalinkielisellä sivustolla on tv-ohjelmia ja lähes kaikki saatavissa oleva somalinkielinen materiaali ja myös sähköinen Raamattu. Ohjelmia on näytetty myös El Shaddai -satelliittikanavan kautta Etiopiassa, jossa asuu yli 4,5 miljoonaa somalia.

Ohjelmia tuotetaan myös englanniksi, koska etenkin toisen polven maahanmuuttajasomalisukupolven äidinkielen taito on heikentynyt. Nykyään on kaksi YouTube-kanavaa, joista toinen on pelkästään somalinkielisiä ja toinen englanninkielisiä ohjelmia varten.

Voit tilata veloituksetta infokortteja, joissa tietoja somalinkielisistä nettisivuistamme: info@avainmedia.org

Al Hayatilla ohjelmia tauotta vuoden jokaisena päivänä

Arabiankielinen Al Hayat -kanava perustettiin 2003 ja on Avainmedian hallinnoima. Kanavan rohkeasti evankelioiva sekä islamia haastava ja sen oppeja paljastava ohjelmisto on alusta saakka herättänyt suurta keskustelua ja kiinnostusta sekä arabimaiden kansalaisten keskuudessa että sekulaarimediassa. Yli sata tuhatta katsojaa on vahvistanut tulleensa uskoon Al Hayatin ohjelmien kautta.

 

Al Hayatilla lähetetään noin 60 eri tv-sarjaa, joista puolet on Avainmedian tuotantoa ja loput muiden ulkomaisten toimijoiden tuottamia. Monesta Al Hayatin esiintyjästä on tullut arabimaailmassa tunnettuja tv-kasvoja. Heidän viikoittaisilla ohjelmillaan on parhaimmillaan miljoonia katsojia. Al Hayatilla näkyy lisäksi maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin kaksi tunnin pituista suoraa lähetystä ja muina päivinä tunnin pituinen suora lähetys. Facebookissa Al Hayatilla on joka viikko 10 suoraa lähetystä.

Maailmanlaajuinen tuottaja- ja jälkihoitoverkosto

Eri puolilla maailmaa sijaitsevat arabiankieliset jälkihoitotiimiläiset, vapaaehtoiset arabiseurakunnissa, 24-tuntinen puhelinpäivystys ja sosiaalisen median tehokas käyttö auttavat kiinnostuneiden ja uskoon tulleiden opetuslapseuttamisessa ja paikallisuskovien yhteyteen saattamisessa. Nykyisen palautetulvan vuoksi jälkihoitotyö on suuri haaste, jossa Avainmedian arabiosaston yli 30 toimintavuoden aikana rakentama maailmanlaajuinen yhteistyöverkosto on korvaamaton apu. Päätarkoitus on auttaa ja vahvistaa arabi- ja muslimimaiden kristittyä vähemmistöä seurakuntatyössä sekä edesauttaa mediatyön voimin uusien seurakuntien syntymisessä, erityisesti muslimitaustaisille.

Haluatko auttaa työtämme?