Avainmedian uusi toiminnanjohtaja Eero Antturi: ”Hengellisen työn merkityksellisyys motivoi”

Kerro itsestäsi ja taustastasi!

Olen syntynyt Helsingissä 1959 perheeseen, jossa minulla on kaksi veljeä ja kolme sisarta. Sekä edesmennyt isäni Kai että äitini Sisko olivat uskossa ja kuuluivat helluntaiseurakuntaan. Isäni perheen puolelta suuri vaikutus oli ollut isoäitini Lempi Antturin 1920-luvulla kokema voimakas hengellinen herätys, joka myöhemmin ohjasi hyvin paljon koko perheemme elämää. Äitini puolestaan on kotoisin Ilomantsista, jossa hän oli nuorena tyttönä kuullut sanoman Jeesuksesta niin evankelis-luterilaisen kirkon kuin Vapaakirkon julistustyön kautta.

Syntyessäni isäni oli jo Helsingin Saalem-seurakunnan palveluksessa. Kasvoin kodissa, jossa seurakunta ja sen toiminta oli hyvin keskeisellä sijalla. Pyhäkoulu ja siellä käyminen sunnuntaisin taisi alkaa kohdallani jo ennen kouluikää, ja sillä on ollut suuri vaikutus. Myös lähetystyöhön tutustuin aivan pienenä lapsena, sillä tätini Anna-Liisa Antturi oli lähtenyt lähetystyöhön Keniaan vuonna 1955.

Me helluntailaiset puhumme mielellämme uskoontulosta, ja se onkin merkittävä asia. Kristityssä kodissa kasvavan lapsen elämä on myös uskoon kasvamista sen kaikkine kapinavaiheineenkin. Omalta kohdaltani muistan erityisesti hengellisen tilaisuuden Helsingin vanhassa messuhallissa, jossa Niilo Yli-Vainio puhui vuonna 1975. Koin silloin hyvin selvästi sen, että olen syntinen ja tarvitsen Jeesuksen elämääni. Sitä voin pitää eräänlaisena Jeesus-tielle astumisena. Sillä tiellä olen yhä ja tahdon jatkaa loppuun asti.

Yhä parhaat ystäväni ovat niitä, joihin tutustuin omassa seurakunnassa 1970- ja 1980-luvuilla. Siellä myös tapasin ensi kertaa vaimoni Carolinen, jonka kanssa menimme naimisiin 1983. Meillä on neljä ihanaa lasta ja kolme lastenlasta.
Olin töissä kustannusalalla kymmenisen vuotta, jonka jälkeen perustin oman yrityksen vuonna 1995. Sain sen kautta palvella suomalaista yrityselämää niiden viestintätarpeissa.

Vuonna 2013 huomasin RV-lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin tiedottajaa/toimittajaa Avainmedialle. Olin ajatellut, että voisin osan ajastani antaa työlle, jota isäni oli ollut aloittamassa. Kun aloitin työt Avainmedialla, pääsin oikeastaan vasta silloin näkemään Avainmedian tekemän työn kaikessa laajuudessaan. Kuluneiden kymmenen vuoden aikana olen saanut ystäviä, joihin tuskin missään muualla olisin tutustunut. Avainmedia on antanut minulle todella paljon.

Olet ollut toiminnanjohtajana 10.6.2023 alkaen. Mitkä olivat päällimmäiset ajatuksesi, kun toimenkuvasi vaihtui viestintäpäällikön tehtävistä toiminnanjohtajaksi?

Mietin aluksi, olenko lainkaan valmis tällaiseen tehtävään. Sitten sain lähimmiltäni rohkaisua asialle ja totesimmekin, että eivät tehtävät tässä tapauksessa niin valtavasti kuitenkaan muutu. Siihen vaikutti paljon, että olen saanut jo tehdä niin paljon asioita Avainmedialla kymmenen vuoden aikana.

Olisitko arvannut, että jonain päivänä kuljet isäsi askelissa ts. olet helluntaiherätyksen medialähetysjärjestön toiminnanjohtaja?

En todellakaan.

Mitä ohjeita olet saanut työhösi?

Olen saanut evästystä aiemmilta Avainmedian toiminnanjohtajilta: 1) Pidä kiinni yhteisestä rukouksesta 2) Huolehdi asioiden manageroinnista 3) Osoita kiinnostusta työntekijöihin ja heidän asioihinsa. Kaikki näitä asioita tahdon olla toteuttamassa.

Millainen toiminnanjohtaja aiot olla?

Tahtoisin olla järjestämässä parhaat mahdolliset edellytykset kaikille Avainmedian työntekijöille, jotta he voivat onnistua työssään.

Mikä motivoi tehtävässäsi toiminnanjohtajana?

Hengellisen työn merkityksellisyys.

Mikä on tavoitteesi?

Avainmedian hallituksen määrittämän strategian toteuttaminen.

Terveisiä lukijalle?

Arvostan yhteydenpitoa. Tahdon omalta puoleltani pyrkiä selkään viestintään, jotta kaikki tukijamme voisivat saada riittävän kattavan kuvan toiminnastamme. Olen tosi kiitollinen, kun silloin tällöin saamme palautetta meille päin.