Avainmedian vuoden 2023 joulukeräyksessä ”Joulu sotalapsille” autetaan ja ilahdutetaan Turkissa asuvia arabiankielisiä sotapakolaisia.

Uutta toivoa sotalapsille ja heidän perheilleen

Jaa somessa

Kuvassa pakolaisseurakunnan lapsia rukoilemassa yhdessä.

Vuonna 2022 toteutetussa Joulu sotalapsille -kampanjassamme huomasimme, että juhlien myötä saamme yhteyden pakolaisperheisiin. Monet perheet tutustuivat joulujuhlissa seurakuntaan, ja useita on tullut uskoon. Lasten kautta on koko perhe saanut elämäänsä uutta toivoa.

Aivan erityisen tarpeen huomasimme sen laupeudentyön aikana, jota vuoden 2023 aikana teimme maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Maanjäristysalueella Antakyassa (ent. Antiokia) sijaitsee sairaala, jossa hoidetaan syöpäsairaita lapsia Turkista ja Syyriasta. Turkin hallitus sallii perheiden ylittää rajan, sillä Pohjois-Syyria on turkkilaisten joukkojen hallinnassa.

Sairaanhoito sairaaloissa on Turkissa erilaista kuin Suomessa. Perheen on hankittava ruoka potilaalle. Myös majoituksen järjestäminen on perheen vastuulla. Näiden lapsien auttamiseen on Avainmedialle tarjoutunut tilaisuus. Henkilökohtaisesti tuntemamme alueella toimivat pastorit vierailevat sairaiden luona. He vievät perheille valmiiksi ladatun ostoskortin kauppaan. Lapset saavat näin tarvitsemaansa ravitsevaa ruokaa. Lisäksi lapsia ilahdutetaan joululahjalla.

Perheille kerrotaan, että pastorit ovat itse entisiä muslimeja, jotka uskovat nyt Kristukseen. Jos pastorit saavat luvan, he rukoilevat lapsen ja perheiden puolesta.

Tule mukaan keräykseemme, jossa keräämme varoja sotalasten auttamiseksi! Soita 0600 12515 (21,28 €) tai Lahjoita.

Apua ja iloa lapsille, sairaille ja perheille

Avainmedian vuoden 2023 joulukeräyksessä autetaan arabiankielisten pakolaisten lapsia. Keräyksen varoilla tuetaan syöpäsairaita lapsia ja vietetään joulujuhlia.

Joulu sotalapsille -kampanjassa järjestämme paikallisten kumppaniemme avulla hengellistä ja konkreettista apua:

  • Joulujuhla ja juhlaruoka Istanbulissa 500 hengelle.
  • Joululahja 940 lapselle. Lahjat annetaan kumppaniseurakuntiemme järjestämissä joulujuhlissa Istanbulissa, Gaziantepissa, Izmirissä ja Antakyassa (ent. Antiokia).
  • Antakyassa sijaitsevan sairaalan lapsipotilaille ja heidän perheenjäsenilleen majoitus hoitojen ajaksi sekä ruokaa. Sairaalassa hoidetaan syöpäsairaita ja palovammaisia lapsia Turkista ja Syyriasta.

Pakolaisten asema on vaikea

Turkissa on miljoonia arabiaa puhuvia pakolaisia. He ovat tulleet pääosin Syyriasta ja Irakista. He eivät ole tulleet paremman elintason toivossa, vaan he ovat paenneet henkensä edestä sotaa omassa maassaan. Näiden pakolaisten joukossa lähes 30 prosenttia on lapsia. Monet heistä ovat syntyneet Turkissa.

Pakolaisten asema Turkissa on vaikea. Pakolaisperheen ansiot saattavat olla vain kaksi euroa päivässä, kun yksinkertainen ateriakin saattaa maksaa enemmän.

Pakolaisperheitä ei unohdeta joulun jälkeenkään

Avainmedia on sitoutunut jatkamaan normaalia medialähetystyötä ja lähetyskoulutusta joulukampanjassa olevien perheiden parissa myös tulevina vuosina, joten näin ollen myös perheet kokonaisuutena ovat hengellisen avustustyön kohteena.