Tervetuloa medialähetysvuosi 2024!

– Vuonna 2024 rakennamme sen perustuksen päälle, joka viime vuosikymmeninä on laskettu, tiivistää toiminnanjohtaja Eero Antturi Avainmedian vuoden 2024 suunnitelmat. Mutta uuttakin on tiedossa.

Samalla, kun medialähetyshankkeissa edetään aiemmin tehtyjen suunnitelmien mukaisesti, ollaan järjestössä edelleen valmiita reagoimaan nopeisiinkin tilanteisiin, kuten katastrofeihin eri puolilla maailmaa. 

Nopeaa reagointikykyä ei tarvita pelkästään hätätilanteisiin vaan myös positiivisiin asioihin. 

– Avainmedialla on usein saatu kokea yllättäviä ihmeitä ja vastauksia rukouksiimme. Tästä on esimerkkinä vuoden 2023 lopulla ilmaantunut tilaisuus lähteä tavoittamaan saavuttamatonta kansaa, belutšeja, Antturi iloitsee.

Yhteistyöllä eteenpäin

Avainmedia Lähetysjärjestön strategian mukaisesti nykyisiä painopistealueita ovat juutalaiset ja muslimit, työ kotimaassa sekä kansainväliset kumppanuudet. Strategisia kehityskohteita ovat lapset ja nuoret sekä saavuttamattomat kansat.

– Meillä on suuri maailmanlaajuinen kumppaniverkosto, jonka avulla ja jonka kautta voimme toteuttaa asioita, joihin yksin emme kykenisi. Samalla olemme kokeneet kumppanien arvostusta ja luottamusta heidän tullessaan rinnallemme myös taloudellisesti tukien, joskus aivan ratkaisevalla tavalla, Antturi kertoo.

Talousnäkymät

Toiminnanjohtaja Eero Antturi luotaa tulevia talousnäkymiä:

– Olemme samassa tilanteessa kuin seurakunnat ja järjestöt yleisesti Suomessa: hintojen ja korkojen nousu on vähentänyt kansalaisten käytettävissä olevia varoja. 

– Tämä on heijastunut hienoisena lahjoittamisen laskusuuntana. Vuonna 2024 tämän suhdanteen arvioidaan hieman parantuvan. Olemme erittäin kiitollisia Avainmedian uskollisille tukijoille, jotka ovat usein uhmanneet yleisiä suhdanteita ja pysyneet rinnallamme, kiittää Antturi.

–  Olemme ilahtuneita siitä, että yhä useammat seurakunnat ovat ottaneet Avainmedian omaksi ”lähetystyöntekijäkseen”. Haastamme tähän mukaan yhä uusia seurakuntia. Tällainen pitkäjänteinen yhteistyö on sekä mielekästä että molempia osapuolia siunaavaa.

”Ettei yksikään hukkuisi”

– Järjestömme tekee työtä evankeliumia julistaen, painottaen sisällöntuotannoissa Raamatun opettamista sekä varustaen kumppaneitamme, seurakuntia ja yksilöitä medialähetystyöhön, tiivistää Antturi ja iloitsee:

– Avainmedia Lähetysjärjestö on etuoikeutetussa asemassa, sillä voimme kertoa parasta sanomaa: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”